Campagne Alert Online 2016

Date:
03 October 2016 - 14 October 2016
Organised by:
ECP

In Nederland zijn we steeds vaker en langer online. Op het werk, op school, thuis of onderweg. Met onze telefoon, tablet of computer. Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Maar weten we ook wat kunnen doen om ze te voorkomen? De campagne Alert Online een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap – helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten en daar naar handelen te stimuleren. Bij jong en oud en van werkvloer tot boardroom.

 

2016: nadruk op cyberskills Het thema dit jaar is Cyberskills – weten, kunnen en doen. Met meer dan 190 partners wordt ingezet op activiteiten gericht op kennis en kunde, maar ook doen. Zo geven we samen een stevige impuls aan het cybersecurity bewustzijn in Nederland.

De activiteiten tijdens Alert Online zijn onder andere zichtbaar via de Alert Online Agenda.

 

Kick-off bijeenkomst 3 oktober

Op maandag 3 oktober, van 14.00 - 17.00 uur bij KPN in Den Haag, verricht staatssecretaris Klaas Dijkhoff de aftrap van de campagne Alert Online.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

13.30 – 14.00 uur:   Ontvangst op de Cyberfair waar diverse organisaties hun (MVO) inzet op cyberskills tonen 

 

14.00 – 14.15 uur :  Opening door Arie van Bellen namens ECP, organisator Alert Online 

 

14.15 – 14.30 uur:   Gastheer Joost Farwerck, Raad van Bestuur van KPN heet u welkom en schetst het belang van de juiste cyberskills voor de digitale maatschappij

 

14.30 – 14.45 uur:   Staatssecretaris Dijkhoff gaat in op het belang en de kansen van online veiligheid, de resultaten van het nationale awareness onderzoek en geeft het startsein

voor de campagne Alert Online. 

 

14.45 – 15.45 uur: Debat met ‘kopstukken’ van de Nederlandse (internet) economie met als inzet de vraag of Nederland zichzelf een secure digital mainport mag noemen. Bezit Nederland voldoende cyberskills: wat is de status van de Nederlandse weerbaarheid, het kritisch denken, het vertrouwen in digitale ontwikkelingen, cybersecurity talent en innoverend vermogen? Wordt er voldoende aandacht aan opleiden besteed? Nemen we de goede positie van Nederland niet te veel voor lief? Welke risico’s lopen we? 

Panelleden:

Roger van Boxtel, NS Pim van der Feltz, Google Patricia Zorko, NCTV René de Vries, (Rijks-)Havenmeester/ Port CRO Jan van de Wouw, Royal IHC / CIO Platform Nederland  Onder leiding van Jaya Baloo, CISO KPN 

 

15.45 – 16.00 uur: 

Marjolijn Bonthuis verzorgt de ‘wrap up’ en roept iedereen op om te investeren, in ‘cybersecure yourself’ maar ook in uw omgeving. Ga aan de slag. Doe! En doe de komende twee weken uw voordeel bij tal van activiteiten en de ‘buzz’ van aandacht voor het onderwerp. 

 

16.00 – 17.00 uur:  Feestelijke afsluiting op de Cyberfair 

 

Om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, dien je je vooraf per email te registeren:alertonline@ecp.nl  Reageer snel, want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Een nieuwe quiz: test je cyberskills In de communicatie-uitingen staat een nieuwe Cyberskillstest centraal. Een laagdrempelig online test waarin iedereen zijn kennis over cyberveilig gedrag kan toetsen, direct praktisch uitleg krijgt en al doende leert. Tijdens de kick-off op 3 oktober wordt deze nieuwe Cyberskillstest op de homepage van alertonline.nl gezet. Vanaf dat moment kan je de test delen met de eigen achterban. Graag geven wij jullie alvast een sneak preview onder embargo via deze link

 

U kunt hier meer informatie vinden over Alert Online.