The Dutch
Security Cluster
 
 
The Dutch
Security Cluster

Over The Hague Security Delta (HSD)

The Hague Security Delta (HSD) is het nationale veiligheidscluster. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken er samen aan innovatieve veiligheidsoplossingen. Hiervoor delen zij hun kennis en vraagstukken op gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van vitale infrastructuur en het forensisch werkveld. De HSD partners hebben als gezamenlijk doel een veiligere wereld, meer bedrijvigheid en meer banen. De HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag, is het kloppend hart.

 

Het veiligheidscluster HSD wordt aangejaagd en ondersteund door HSD Office. Als onafhankelijke partij stimuleert en faciliteert de Office kennisdeling en verbindt bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Gezamenlijk worden innovatieprogramma’s opgezet waar partijen vanuit het gehele veiligheidsdomein in mogen participeren. Dit gebeurt via het HSD samenwerkingsmodel: vraaggestuurd, doelgericht en op basis van vertrouwen. De HSD Office organiseert o.a. de maandelijkse HSD Cafés, de Cyber Security Week en de International Cyber Security Summer School samen met partners.

 

Daarnaast bouwt HSD Office nationale en internationale kennis- en handelsbruggen en biedt de Office HSD partners toegang tot kennis, innovatie, markt, talent en financiering & kapitaal. Dit alles wordt zichtbaar gemaakt voor de community. Door de kracht van HSD worden (inter)nationale talenten, investeerders, congressen en organisaties aangetrokken.

 

  • Toegang to Kennis. In het HSD netwerk delen partners kennis, technologische ontwikkelingen, uitdagingen en kansen in het veiligheidsdomein. Om discussies te stimuleren, organiseerd de HSD Office diverse evenementen (o.a. de HSD Café's, Cyber Security Week, International Summer School). De HSD Office werkt ook nauw samen met kennisinstellingen, hogescholen & universiteiten, en met internationale clusters van Global EPIC en met Europese clusters. 
  • Toegang tot Innovatie. Innovaties zijn nodig om complexe veiligheidsvraagstukken op te kunnen lossen. Het netwerk van HSD biedt een open, veilig ecosysteem waarin samenwerkingen en partnerschappen kunnen worden opgebouwd. De HSD Office helpt partners met het vinden van de juiste, geschikte partijen die bijdragen aan het innovatieproces. 
  • Toegang tot Markt. Partners van het HSD netwerk worden bij elkaar gebracht om kennis te delen op het gebied van veiligheid. Deze kennisdeling en samenwerking kan resulteren tot innovatieve oplossingen voor complexe veiligheids vraagstukken. Binnen het HSD netwerk adviseren en ondersteunen de Kamer van Koophandel en InnovationQuarter de HSD partners om optimaal gebruik te kunnen maken van de internationale markt mogelijkheden (o.a. handelsmissies, soft-landing programma's, matchmaking mogelijkheden).
  • Toegang tot Talent. Talent is nodig om innovatieve veiligheidsoplossingen te kunnen creeëren, en om de veiligheids sector te laten groeien. Het aanbod van vacatures, opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van (cyber) veiligheid groeit continu. De website Security Talent geeft een overzicht van vacatures, stages, studies en cursussen die HSD partners bieden. 
  • Toegang tot Capitaal en Financiering. Financieringen zijn nodig om innovatieve ideeën op het gebied van veiligheid om te kunnen zetten in diensten en producten. Voor veiligheidsinnovaties, oplossingen, producten en bedrijven zijn diverse fondsen en financieringen te krijgen. HSD Partners hebben diverse mogelijkheden binnen het cluster om investeerders en financiële partners te ontmoeten, door middel van Access to Capital Events.

 why-how-what visual.jpg

 

Continue on our website in English