CID café Projecten realiseren in netwerken

Date:
19 June 2019
Time:
17:30h - 19:30h
Location:
Emma, Wijnhaven 88, Den Haag
Organised by:
CID (Central Innovation District)

Eind april is de CID Agenda 2040 door het college van B&W vastgesteld. De agenda schetst de richting die we met het Central Innovation District willen opgaan: een internationale economische toplocatie waar gewerkt wordt aan een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld in het digitale tijdperk.  Een attractief woon-werk-en-recreatiemilieu, aantrekkelijk voor talent en een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen. De komende 20 jaar moet de inzet op het CID goed zijn voor 35.000 banen. Geweldige plannen en ambities, maar hoe realiseer je ze wanneer je afhankelijk bent van een divers netwerk van spelers? Kortom: hoe realiseer je projecten in complexe stedelijke netwerken?

 

Dit CID Café staat in het teken van de realisatie van het CID en de CID Agenda 2040, een ontwikkeling met vele eigenaren en invalshoeken. Wethouders Saskia Bruines en Boudewijn Revis werken met hun collega’s en de stad aan de ontwikkeling van het CID. Het CID is in veel opzichten al een feit. In grote lijnen is de planvorming gereed, maar hoe gaan we de ambities nu realiseren? Ze zijn aanwezig en nemen de adviezen uit dit CID-café mee richting de toekomst.

 

EXPERTS:
Prof. Dr. Frank van Oort, Erasmus Universiteit Rotterdam
Hoogleraar op het gebied van regionale en stedelijke economie zet in een speciaal minicollege de context neer. Wat leveren economische netwerken ons op en hoe stuurbaar is de ontwikkeling van het CID eigenlijk?

 

Leonard Geluk, Haagse Hogeschool
Leonard is sinds 2014 voorzitter van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool (HHS) en positioneert de kennisinstelling nadrukkelijk als netwerkhogeschool. Met meer dan 20.000 studenten is de HHS een bepalende speler voor de ontwikkeling van het CID en in het bijzonder Laakshavens/HS.

 

Gerad Schoenaker, Den Haag Nieuw Centrum en Sense Real Estate
Gerad is voorzitter van Stichting Den Haag Nieuw Centrum, een netwerk van belanghebbenden in het gelijknamige gebied. Daarnaast werkt hij als partner bij Sense Real Estate aan de ontwikkeling van Laakhavens/HS en zoekt hij daarin actief de verbinding met de directe omgeving.

 

Joeri van den Steenhoven, Leiden Bio Science Park
Joeri is kwartiermaker voor Leiden Bio Science Park. De afgelopen jaren werkte hij in Toronto als VP Systems Innovation van MaRS, één van de grootste innovatiehubs van Noord Amerika. Joeri is internationaal erkend expert op het gebied van het ontwikkelen van ecosystemen en brengt, vanuit dat perspectief is netwerken organiseren zijn dagelijkse praktijk.

 

Meld je hier direct aan!