EY Nieuwspoort Sessie Cyberweerbaarheid bij de Rijksoverheid

Date:
11 February 2019
Time:
15:00h - 17:00h
Location:
Nieuwspoort Den Haag, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag
Organised by:
EY

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de Haagse EY Nieuwspoort sessie over Cyberweerbaarheid  bij de Rijksoverheid op maandag 11 februari. Tijdens deze sessie nemen experts van EY u stap voor stap mee aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden.

 

2018 was een bewogen jaar op het gebied van cyberveiligheid. Een serieuze cyberaanval op de OPCW in Den Haag, bewijs van escalerende cyberspionage van statelijke actoren, een toename van inzet ­ en complexiteit  van ransomware & andere malware en de explosieve groei van email fraude; het zijn spraakmakende voorbeelden die echter slechts het topje van de ijsberg zijn als het gaat om de digitale dreiging waar Nederland vandaag de dag mee te maken heeft.

 

Tegelijkertijd groeit de digitalisering in  hoog tempo door. Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en de burger worden in toenemende mate afhankelijk van bits en bytes. Daarmee groeit ook de potentiële maatschappelijke ontwrichting van cyberdreigingen.

Maar er is gelukkig ook goed nieuws! Zo is er meer bewustzijn en aandacht vanuit de politiek en de ambtelijke organisaties voor cyberveiligheid, en zien we concrete verbeteringen als gevolg hiervan in het cyberveiligheidsbeleid bij de Rijksoverheid.

 

 

In gesprek met EY over cybersecurity

Honderd procent veiligheid bestaat niet, en dit geldt voor cybersecurity net zo goed. Maar we kunnen ons wel tot het uiterste inspannen om het risico zo klein mogelijk te houden. EY is een organisatie met een wereldwijd dekkend netwerk van cybersecurity professionals die in elke schakel van de digitale veiligheidsketen een relevante rol kan spelen. We kunnen veel van elkaar leren.

 

Daarom nodigen wij u graag uit om in gesprek te gaan over cyberweerbaarheid in de Rijksoverheid.

 

Aan bod zal daarbij komen:

  • Het veranderende cyberdreigingslandschap en de effecten daarvan op de weerbaarheid van overheidsinstellingen: Wat zijn de belangrijkste dreigingen en hoe kunnen we daar het beste mee omgaan?
  • Verschuivingen in beleidsnormen, samenkomen van Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) en Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIG) in de nieuwe Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO): Welk effect heeft dit voor de Rijksoverheid?
  • De introductie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG): Wat zijn de gevolgen hiervan op informatiebeveiliging?
  • Praktische handvatten voor de realisatie van het verhogen van de effectiviteit in cyber veiligheidsbeleid: Cyberhygiëne, voorkomen is beter dan genezen.

 

 

We zien u graag

We verheugen ons op uw actieve deelname tijdens onze presentaties. Want we werken graag praktisch met u mee aan een veiliger Nederland, door elke dag in elke schakel van de keten barrières op te werpen die een aanvaller het zo moeilijk mogelijk maken om zijn missie te volbrengen. EY heeft de kennis én de mensen in huis om een waardevolle partner voor de Rijksoverheid te zijn op het gebied van cybersecurity.

 

We hopen u op maandag 11 februari in Nieuwspoort in Den Haag te mogen begroeten!