Kennislunch: Hoe cyber-weerbaar ben je?

Date:
15 November 2018
Time:
11:30h - 13:00h
Location:
OnderNemerSplein Rotterdam, Blaak 40, 3011 TA Rotterdam.
Organised by:
Kamer van Koophandel

De ZZP-er en het MKB in Nederland wordt steeds vaker getroffen door cybercrime. Een belangrijke reden is dat we in Nederland zoveel met de computer doen – we hebben papier uitgebannen en zijn massaal overgegaan op tablets, laptops en smartphones. Voor de meest simpele zaken pakken we onze digitale vriend en vertrouwen er steeds meer op dat het goed gaat. Hierdoor staan er ook veel vertrouwelijke zaken op je computer – klantgegevens, ideeën die je uit wilt werken, afspraken, wachtwoorden, je netwerk en ga zo maar door. Allemaal zaken, die wij niet heel bijzonder vinden voor criminelen. Maar deze criminelen combineren jouw gegevens weer met andere gegevens en zo worden je relaties alsnog benadeeld. Je brengt ze op ideeën.

 

Daarnaast heb je er zelf ook direct last van – je kunt je computer niet meer gebruiken omdat hij geblokkeerd is. En je moet een vorm van losgeld betalen. Je kunt een aantal dagen niet mailen, omdat er vanuit je computer spam is verstuurd. Er worden producten op jouw naam besteld of op naam van je klanten, terwijl het eigenlijk de criminelen zijn die bestellen. Of iemand anders gaat er vandoor met jouw idee. Zo maar een paar voorbeelden die je makkelijk kunnen overkomen.

 

Het is voor de experts op het gebied van cybercrime ook niet de vraag of je computer, telefoon of tablet gehacked gaat worden, maar wanneer dit plaats gaat vinden.

 

Tijdens deze interactieve sessie willen samen ervaringen en tips uitwisselen. Waar moet je op letten, wanneer moet je opletten en wat kun je er tegen doen.

HSD Partners involved