Predictive Profiling

Date:
23 February 2018
Location:
Amsterdam
Organised by:
International Management Forum

Predictive Profiling – dé beveiligingsmethode van nu
Predictive Profiling is de enige methode om, door middel van slimme interventie, criminele en terroristische activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Deze in Israël ontwikkelde methode heeft zich inmiddels wereldwijd als zeer succesvol bewezen. Ook in Nederland bestaat grote belangstelling om Predictive Profiling toe te passen.

Predictive Profiling is de meest proactieve beveiligingsmethode ter wereld
Predictive Profiling gaat uit van de mogelijkheden die tegenstanders hebben om uw organisatie met succes aan te kunnen vallen, in plaats van uw eigen mogelijkheden om een aanval te stoppen. Dit lijkt logisch, maar wordt in de praktijk nog zelden toegepast. Predictive Profiling is daarmee de meest proactieve beveiligingsmethode die er bestaat. Predictive Profiling is altijd een aanvulling op de bestaande beveiligingsorganisatie en is in beginsel geen vervanging.

Predictive Profiling – hoe werkt deze fascinerende methode?
Iedere technologie kan omzeild worden, omdat iedere technologie werkt op basis van ‘voorgeprogrammeerde’ en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen ‘menselijke’, ‘onvoorspelbare’ interacties, zoals bijvoorbeeld de confrontatie met ‘een vraag’. Security Questioning – een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld hadden kunnen worden door observatie en bevraging.

Predictive Profiling en Security Questioning (SQ)
Het meest effectieve wapen van een Profiler is het stellen van vragen, ofwel Security Questioning. Iemand die kwaadwillend is, kan zich immers niet voorbereiden op Security Questioning. Daarnaast kan Security Questioning in vrijwel iedere omgeving worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat het stellen van vragen niets kost. Bovendien kan Security Questioning ook worden geleerd aan andere functionarissen dan beveiligingsfunctionarissen. Medewerkers die beschikken over de juiste competenties kunnen vanuit hun bestaande functie/rol hierdoor van grote toegevoegde waarde worden voor de veiligheid binnen uw onderneming. Minder procedures en een intelligente benadering van bezoekers zullen ook de klantgerichtheid van uw organisatie versterken.

Predictive Profiling – doel van de opleiding
De opleiding heeft tot doel u de methode Predictive Profiling aan te leren. Als Predictive Profiler wordt u getraind in het detecteren van afwijkend gedrag, verdachte indicatoren en het stellen van niet te voorspellen vragen (Security Questioning). Na afronding van de opleiding bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van indicatoren te herkennen en hierop adequaat te reageren. Bovendien krijgt u handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methode in uw eigen organisatie of in die van uw opdrachtgevers te implementeren.