HSD Café: Human Factor in Physical Security

Date:
22 November 2018
Time:
16:00h - 18:00h
Location:
HSD Campus, 7th Floor.
Organised by:
The Hague Security Delta.

Dagelijks dragen veel veiligheidsprofessionals bij aan de veiligheid van de Nederlandse maatschappij. Denk hierbij aan overheidsdiensten als de Nationale Politie, Koninklijke Marechaussée of gemeentelijke (buitengewone) opsporingsambtenaren. Maar ook particuliere beveiligingsorganisaties en burgerinitiatieven als de buurtwacht. Met de focus op preventie beoogt men dreigende situaties te voorkomen en daarmee de publieke veiligheid te beschermen.

 

Deze wijze van preventie vraagt veel van veiligheidsprofessionals, het optreden van veiligheidsprofessionals ligt altijd onder de loep – en dat houdt hen scherp. Dit HSD Café gaat in op verschillende invalshoeken van de menselijke factoren in veiligheid. Welke impact heeft het handelen van veiligheidsprofessionals op de samenleving? Wat is het belang van proactieve preventie en welk effect heeft het op de publieke veiligheid? In dit HSD Café wordt u meegenomen aan de hand van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke inzichten vanuit vier verschillende perspectieven.

 

Wij nodigen u graag uit voor het HSD Café: ‘Human factors in security’ op donderdag 22 november van 16.00 – 17.30 (inloop vanaf 15.30) op de HSD Campus.

 

Programma

15.30 - 16.00 Inloop
16.00 - 17.00 Inhoudelijke inleiding
   
 

Nick Glynn – Senior Program Officer bij het Open Society Initiative voor Europa spreekt over overheidsbeleid voor politiewerk en de problemen waarmee zij geconfronteerd worden zoals etnisch profileren.

Ran Cohen – Founder & President of SDR Academy Nederland BV over het proactief afwijkend gedrag opsporen voordat het zich omzet in een misdaad en verbetering van verschillende autoriteiten op het gebied van profilering.

Bas Boïng – Programma Leider bij de Nationale Politie over het belang van samenwerking met lokale gemeenschappen en instrumenten voor effectievere controles.

Peter de Vries – Universitair docent Psychologie van conflict, risico & veiligheid aan de Universiteit Twente deelt wetenschappelijke inzichten over profilering en het effect op de Nederlandse politie.

17.00 - 17.30 Interactieve deelsessies
 

Deelnemers aan het HSD Café worden na de inhoudelijke inleiding opgedeeld in groepen, om tot verdere verdieping en vraagarticulatie te komen. Dit biedt ook de gelegenheid om potentiële nieuwe partners te ontmoeten.

17.30 - 18.00  Netwerken tijdens de borrel

 

Doe mee aan het debat. Leer meer over nieuwe kansen en uitdagingen en vergroot je netwerk!

 

 

Non-Dutch speakers please note that the main language for the HSD Café will be Dutch. This means that most presentations will be given in Dutch. However, non-Dutch speakers are more than welcome to join the discussions as well.

 

Wat is een HSD Café?

Iedere laatste donderdag van de maand (exclusief schoolvakanties) vindt van 16.00 tot 18.00 het HSD Café plaats. Van vitale infrastructuur tot real-time intelligence, en van big data tot integrale gebiedsbeveiliging, de cafés zijn gericht op het informeren van het HSD netwerk over de laatste ontwikkelingen en kansen. Daarnaast krijgen organisaties tijdens het HSD Café de kans hun belangrijkste uitdagingen op dit gebied te presenteren, waarna de aanwezigen worden uitgedaagd om met mogelijke oplossingen en oplossingsrichtingen te komen. Het HSD Café is de plek om nieuwe business partners te ontmoeten, kennis op te doen en de discussie rondom deze veiligheidsuitdagingen vorm te geven.

 

De cafés vinden plaats in een informele setting onder het genot van een hapje en een drankje.

 

HSD Partners involved