Robotica Innovatiemissie Singapore

Date:
29 October 2017 - 04 November 2017
Location:
Singapore
Organised by:
RVO, Min. BuZa, Min. EZ

Wilt u uw kansen op het gebied van innovatie verkennen in Singapore? Ga dan mee met de Robotica innovatiemissie van 29 oktober tot 4 november 2017 en maak kennis met relevante bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

 

Het Innovatie Attaché Netwerk van de Nederlandse Ambassade in Singapore organiseert de missie in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De Innovatie Adviseurs in Singapore werken in de voorbereiding nauw samen met RVO.nl en de Singapore Industrial Automation Association.

 

Netwerken en bezoek aan Expo

Uw Innovatie Adviseurs in Singapore hebben een goed netwerk opgebouwd op het gebied van innovatie en bij overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Zij kunnen u koppelen aan potentiële samenwerkingspartners, bijvoorbeeld voor ontwikkeling of distributie. Of aan overheidspartijen voor mogelijke funding en deelname aan proeftuinen.

 

U brengt een bezoek aan de Singapore International Robo Expo 2017 !. Deze beurs en conferentie is gericht op potentiële klanten en aanbieders van robotica-oplossingen uit Singapore en ASEAN-landen. Lees meer over het programma.

 

Waarom Singapore?

De Singaporese overheid ziet toekomst in het gebruik van robotica, bijvoorbeeld voor maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing. Daarnaast zijn de productiviteitscijfers in het land laag en wil de overheid de toestroom van buitenlandse arbeidskrachten verminderen.

Als eerste smart nation van de wereld zet Singapore technologie in voor duurzaamheid, leefbaarheid en productiviteit. In dat kader is in 2015 het National Robotics Programme (NRP) opgericht door Singaporese overheidsinstanties. De belangrijkste speerpunten van het NRP zijn:
•ontwikkeling van een internationaal competitief robotica ecosysteem;
•opzetten van proeftuinen;
•het versnellen van de adoptie van robotica, waarin de publieke sector een leidende rol neemt.

 

Kansen voor ondernemers

De grootste aandachtsgebieden liggen in de sectoren logistiek, gezondheidszorg, smart industry, transport, milieu, constructie en veiligheid. De overheid is op zoek naar aanbieders van zogenaamde 'enabling technologies', maar ook naar specifieke oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn robotica in de zorg voor het rondbrengen van medicijnen, autonome straatvegers en robotica voor onderhoud en inspectie. Vanwege de gunstige ligging gebruiken veel bedrijven Singapore als springplank naar de regio.

 

Deelname en kosten

Wilt u deelenemen aan deze missie? Meld u dan aan. De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij is inbegrepen deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programma onderdelen en lunch en diners indien vermeld in het programma.

 

Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten. De toegangskaarten tot de Singapore International Robo Expo 2017 en alle individuele kosten zijn voor rekening van de deelnemers.

HSD Partners involved