Opleiding Certified Data Protection Officer

Date:
26 October 2017 - 24 November 2017
Location:
Amsterdam
Organised by:
IIR - Institute for International Research

De premium beroepscertificering voor Privacy Professionals (PO, FG)

Deze opleiding is speciaal voor de gevorderde Data Protection Officer ontwikkeld. Met de titel CDPO laat u zien dat u een deskundig en professioneel Data Protection Officer bent. Inclusief diepgaande kennis van privacywetgeving en organisatie.

Bij het halen van het examen mag u de titel CDPO achter uw naam voeren, ontvangt u het CDPO certificaat en wordt u ingeschreven in het register Certified Data Protection Officers.

Na het volgen van deze opleiding:

- Beschikt u over specialistische privacy vakkennis, waaronder de actuele Europese privacy regelgeving (met o.a. de Europese Privacy Verordening (AVG/GDPR), Wet Meldplicht Datalekken en aandachtspunten voor (sectorale) gegevensverwerking;
- Beheerst u de relevante aspecten van de informatiebeveiliging, inclusief toetsing van de borging van Privacy;
- Bent u in staat Privacy Impact Assessments (PIA’s) te beoordelen en uit te (laten) voeren;
- Weet u om te gaan met weerstand, awareness te creëren, overtuigend te communiceren, beleid te schrijven en uw werk aan te pakken met vaardigheden uit het projectmanagement (soft skills);
- Behoort u tot het netwerk van CDPO’s (alumni): ook na afloop van de opleiding kunt u vragen uitwisselen, kennis blijven delen en advies vragen op diverse platformen. Zo organiseert IIR diverse (netwerk)bijeenkomsten voor alumni en krijgt u (desgewenst, als u nog geen NGFG-lid bent) een jaar lang gratis lidmaatschap van het NGFG, de Nederlandse beroepsorganisatie voor Data Protection Officers.