PrivacyXpress

Date:
07 November 2017
Time:
09:00h - 18:00h
Location:
The Hague
Organised by:
Railpromo B.V., By Whyte, TNO, PI Lab, Security Academy

The PrivacyXpress is a long-rang program on a train concerning privacy and security, starting in November 2017 with 4 editions.

 

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Deze Verordening schrijft voor alle landen in de EU voor hoe op een verantwoorde wijze om te gaan met persoonsgegevens. De Verordening wordt vaak als een last beschouwd. Dat is jammer, want een goede zorg voor de privacy brengt verschillende positieve effecten te weeg: organisaties kunnen zich positief profileren, privacy is niet alleen een kostenpost, juist door privacy goed te regelen kan het vertrouwen van klanten, burgers, werknemers, patiënten én de handelswijze van de organisatie een positieve impuls krijgen. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden voor de positieve benutting van persoonsgegevens.

 

Tijdens de PrivacyXpress krijg je, in de dynamiek van een rijdende trein, interessante inzichten en tips door professionals van het PI.Lab en de Security Academy. Zij belichten de verschillende kanten aan een verantwoorde omgang met persoonsgegevens in een tweeledige workshop.

 

De PrivacyXpress bestaat uit twee wagons. In de ene wagon zal het PI.lab een programma verzorgen dat zich richt op de mens en maatschappij-dimensie van privacy, in de andere wagon zal de Security Academy zich richten op de technische en organisatorische dimensie van privacy. Je doorloopt beide wagons van de PrivacyXpress om zodoende een volledig beeld van de mogelijkheden van een verantwoorde omgang met persoonsgegevens te verkrijgen. Professionals van PI.lab en de Security Academy zijn in deze wagons de begeleiders van deze experience.

HSD Partners involved