P@CT

Date:
17 May 2017
Time:
13:00h - 18:00h
Location:
Tinwerf 16 2544 ED Den Haag
Organised by:
ROC Mondriaan

ROC Mondriaan en haar partners zijn vandaag officieel van start gegaan tijdens de Kick Off bijeenkomst van het nieuwe samenwerkingsverband. Dit nieuwe samenwerkingsverband van Onderwijs, Overheid en Ondernemingen/bedrijfsleven in de Haagse regio zich richt op cybersecurity en dan specifiek op het MBO.

 

In totaal wordt de komende vier jaar 1,5 miljoen geïnvesteerd waarvan 1 miljoen door de samenwerkende organisaties en de gemeente Den Haag wordt opgebracht en 0,5 miljoen door het ministerie wordt verstrekt.

 

P@ct richt zich vooral op het MBO en zal integraal deel uit gaan maken van de krachtige infrastructuur van The Hague Security Delta, de netwerkorganisatie die het fundament vormt voor cybersecurity in de Haagse regio. Daar waar de Cyber Security Academy en het Centre of Expertise Cyber Security (De Haagse Hogeschool) zich richten op hoger onderwijs, vormt P@CT de missing link naar MBO.

 

De ambitie is drieledig: 1. Het gezamenlijk realiseren van een goede aansluiting van het mbo-cybersecurity richting de arbeidsmarkt en een goede aansluiting in de doorlopende leerlijn vo-mbo-hbo. 2. Voorts het samen werken aan een leven lang leren voor werknemers, noodzakelijk geworden door de ontwikkelingen in de cybersecurity. 3. Tot slot brengt men innovaties aan door nauwe interactie tussen onderwijs en praktijk/werkveld op aspecten van leren, doceren en werken.

 

Binnen P@ct, Partners in @ction for Cyber Talent, werkt een enorm aantal organisaties samen: penvoerder ROC Mondriaan, Gemeente Den Haag, The Hague Security Delta, ABN AMRO, Deloitte, Fortress Group, Institute for Financial Crime, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Menskracht 7, Siemens, TNO, UNO2Cloud, De Haagse Hogeschool en haar Centre of Expertise voor Cybersecurity en het Voortgezet Onderwijs (Corbulo College, Hofstad mavo havo, Scholen Combinatie Delfland). De topsector dutch digital delta en het Platform voor Informatiebeveiliging ondersteunen het initiatief.

 

Tijdens de kick off, gehouden bij de The Hague Security Delta, HSD, waren ruim 60 mensen aanwezig en werden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd. Er was een key note van mevrouw drs. E. Van den Heuvel van de Cyber Security Raad over het belang van goed MBO onderwijs op het gebied van cyber security. Vertegenwoordigers van de partners gaven aan graag samen te willen werken om:

 

Samen Kennis te ontwikkelen

Samen Onderwijs te ontwerpen

Samen Onderwijs te realiseren

Samen Jongeren enthousiast te maken

 

P@CT gaat in Haaglanden werknemers met kennis en vaardigheden van cybersecurity opleveren. En dat dit nodig is kunnen we elke dag in het nieuws lezen.

HSD Partners involved