HSD Café: Real Time Intelligence

Date:
23 February 2017
Time:
16:00h - 18:00h
Location:
HSD Campus Wilhelmina van Pruisenweg 104 2595 AN The Hague
Organised by:
The Hague Security Delta

De effectiviteit van veiligheidsorganisaties kan worden verhoogd door relevante informatie beschikbaar te hebben op het juiste moment en in een vorm waarin die operationeel direct bruikbaar is. Real Time Intelligence (RTI) maakt het mogelijk om snellere en effectievere operationele besluiten te nemen. Het kunnen stroomlijnen van informatie bespaart kostbare tijd in crisissituaties en verhoogt de effectiviteit van hulpdiensten.

 

In het inrichtingsplan van de Nationale Politie is Real Time Intelligence (RTI) benoemd als uitgangspunt voor het informatieproces. Door de behoefte aan innovatie op het gebied van RTI is dit ook een prominent onderwerp binnen het veiligheidscluster HSD. Tijdens dit HSD Café zullen TNO, de Nationale Politie en HSD Office de belangrijkste ontwikkelingen aan u presenteren. Tevens zal de mogelijkheid worden geboden om mee te denken en aan te sluiten bij het programma ‘Het RTI-lab’ dat door de drie partijen is opgezet.

 

RTI-lab programma 

Het doel van het RTI-lab is de toegevoegde waarde van nieuwe producten, diensten of concepten op het gebied van RTI aan te tonen en nieuwe toepasbare kennis rond Real Time Intelligence te ontwikkelen. De ambitie is dat het samenwerkingsverband in Nederland hét centrum van kennis en kunde rond Real Time Intelligence wordt, met betrokkenheid van meer operationele veiligheidsorganisaties, private partijen/bedrijven en kennisinstellingen/universiteiten.

 

Pitches 

Experimenten die momenteel in het RTI-lab in ontwikkeling zijn, worden tijdens het HSD Café gepitcht en vormen daarmee de uitnodiging om mee te denken over de verdere ontwikkeling van deze experimenten. Met als doel om tijdens de daarop volgende discussie een slag te maken richting uiteindelijke realisatie. 

  

Programma

15.30 – 16.00:   Registratie

16.00 – 16.20:   De Nationale Politie, TNO en HSD Office presenteren de belangrijkste ontwikkelen en kansen op gebied van RTI

16.20 – 16.50:   Experimenten die plaatsvinden in het RTI-lab worden gepitcht

16.50 – 17.30:   De pitchers gaan elk naar hun eigen tafel, waarna de andere deelnemers wordt gevraagd bij deze tafels aan te sluiten om samen mogelijke oplossingen/oplossingsrichtingen te bespreken. Dit is ook een goede manier om potentiele nieuwe business partners te ontmoeten.

17.30 – 18.00:   Netwerken 

 

Opzet HSD Cafés 

Iedere laatste donderdag van de maand (exclusief schoolvakanties) vindt van 16.00 tot 18.00 het HSD Café plaats. Van vitale infrastructuur tot real-time intelligence, en van big data tot integrale gebiedsbeveiliging, de cafés zijn gericht op het informeren van het HSD netwerk over de laatste ontwikkelingen en kansen. Daarnaast krijgen organisaties tijdens het HSD Café de kans hun belangrijkste uitdagingen op dit gebied te presenteren, waarna de aanwezigen worden uitgedaagd om met mogelijke oplossingen en oplossingsrichtingen te komen. Het HSD Café is de plek om nieuwe business partners te ontmoeten, kennis op te doen en de discussie rondom deze veiligheidsuitdagingen vorm te geven. De cafés vinden plaats in een informele setting onder het genot van een hapje en een drankje.

  

Non-Dutch speakers please note: from 2017 the main language for the HSD Café will be Dutch. This means that most presentations will be given in Dutch. However, non-Dutch speakers are more than welcome to join the discussions as well.

HSD Partners involved