Certified Ethical Hacker (CEH)

Date:
17 October 2016 - 21 October 2016
Time:
09:-1h - 17:-1h
Location:
Centraal in het land
Organised by:
International Management Forum (IMF)
Ethisch hacken
Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om systemen of netwerken te beveiligen. Na het identificeren van zwakheden, gebruikt een ethical hacker zijn vaardigheden om de organisatie veilig te stellen. Na deze training weet u hoe kwaadwillende hackers, sniffers en phishers proberen in te breken in uw organisatie. Door hun wapens te leren gebruiken, wordt uw verdedigingsstrategie intelligenter.

CEH v9 – gelanceerd in oktober 2015
In oktober 2015 is Certified Ethical Hacker (CEH) versie 9 gelanceerd. CEH v9 bevat de laatste technologieën en updates. De module Hacking Mobile Platforms is in v9 verder uitgebreid. Tevens is er een nieuwe module toegevoegd; Cloud Computing. De CEH v9 certificering is ANSI geaccrediteerd en voldoet o.a. aan NICE (Compliance to National Initiative for Cybersecurity Education) en het Amerikaanse DoD (Department of Defense) 8570 mandaat.

Certified Ethical Hacker (CEH) – een onafhankelijke security training
De Certified Ethical Hacker (CEH) training is de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort en is platform- en productonafhankelijk. De opleiding wordt afgesloten met het CEH examen van EC-Council. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.

Certified Ethical Hacker (CEH) training – werkwijze
De CEH opleiding is zeer intensief en is gericht op begripsvorming en praktijkervaring. U ontvangt een studiekit bestaande uit een grote hoeveelheid theoretische en praktische tools (10 GB). U werkt in een interactieve omgeving waarin u leert scannen, testen, hacken en veiligstellen. Elke module wordt afgesloten met een uitleg hoe de behandelde stof toepasbaar zou zijn in een penetratietest. De opzet van deze training is zoveel mogelijk hands-on.

Certified Ethical Hacker (CEH) training – voor wie?
De CEH training is bedoeld voor systeem- en netwerkbeheerders, testprofessionals, applicatiebeheerders, webbeheerders, IT managers, security managers en IT auditors die de beveiligingsproblematiek offensief willen aanpakken door te leren denken en werken als een hacker. Deze training is ook voor technisch management zeer interessant.

Voorafgaand aan de training tekent u een overeenkomst waarin u aangeeft geen misbruik te zullen maken van de opgedane kennis of de ontvangen tools.

Certified Ethical Hacker (CEH) training en examen – voorkennis
In principe heeft u geen voorkennis nodig om aan de CEH training te kunnen deelnemen. Enige kennis van IT security is echter wel een pré. De voorkennis hangt af van de vraag waarom u de CEH training wilt volgen. Wanneer u de training wilt volgen ter verbreding of verdieping van uw IT security kennis of awareness, dan heeft u geen specifieke voorkennis nodig. Wanneer u van plan bent om na de CEH training op zelfstandige basis penetratietesten uit te voeren, dan is dit zonder voorkennis/technische achtergrond niet mogelijk. Tijdens het intakegesprek, voorafgaand aan de training, zal de trainer gericht advies geven over uw individuele voorbereiding.

Certified Ethical Hacker (CEH) – examen en certificering
Het Engelstalige CEH examen wordt afgenomen op de laatste dag van de training. Wanneer u slaagt, ontvangt u de internationaal erkende CEH certificering van EC-Council.