Innovatie Impact Tafel

Date:
21 June 2016
Location:
HSD Campus
Organised by:
Oracle

Na de succesvolle eerste editie van de Innovatie Impact Tafel over BigData, nodigen wij u nu van harte uit voor de tweede editie met het thema CyberSecurity.

 

Tijdens de Innovatie Impact Tafel over CyberSecurity belichten wij, samen met gerenommeerde sprekers, dit belangwekkende en actuele onderwerp vanuit bestuurlijke, ambtelijke en wetenschappelijke hoek.

 

Innovatie Impact – Cyber Security “Cyber security is al lang niet meer de verantwoordelijkheid van de IT afdeling alleen, maar van alle lagen van de organisatie. Identiteit en toegangscontrole moeten uiteraard goed ingericht worden, maar falen als werknemers hier slordig mee omgaan. Het merendeel van de “hacks” blijkt namelijk van binnen uit te komen, soms bewust, maar vaak ook per ongeluk staan hele databases onbeschermd online. Wordt er dan toch door cyber criminele aan de port gerammeld, hebben we alle oplettendheid nodig. En als blijkt dat we gehackt zijn, moeten we opschalen naar crisis management: taken verdelen, onderzoeken wat gelekt is, de gebruikers en de Autoriteit Persoonsgegevens inlichten, contact opnemen met getroffenen, een media strategie bepalen…

 

Kortom, we moeten bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen voor CyberSecurity, want dit kan ook u overkomen.”

 

Hier kunt u meer informatie vinden.